A Fáraó létrehozása a Karthago feloszlása (illetve a zenészek szerint csak szüneteltetése) után történt. A Fáraó dallamos, melodikus heavy metalt játszott. 1986-ban jelent meg első és egyetlen kislemezük (Elég volt / Állj mellém). A Fáraó megszűnése után Gidófalvy Attila 1987 elején csatlakozott a Lord együtteshez, akit 1989-ben Gyurik Lajos is követett.

A Fáraó 2007 február elején a Rock Aréna nevű rendezvényen lépett fel újra. 2015. március 27-én a Barba Negrában adott Lorddal közös koncerttel újjáalakult a Fáraó (együttes). Az együttes több klubkoncertet adott a városliget melletti Backstage Pubban, továbbá fellépett a Mindenki menjen a Pecsába!,és a Rock On Fest fesztiválokon is.

A zenekar első albuma a megalakulása után 30 évvel, 2015-ben jelent meg. 30 év után megjelent az együttes lemeze Miénk a Rock and Roll címmel, a Hammer Records gondozásában. A három alapító tag (Gidófalvy Attila és Gyurik Lajos Lord-tagok, valamint Kiss Zoltán Zéro a Karthagóból) mellett Kelemen Tamás játszik gitáron az elhunyt Terstyánszky Károly helyett, továbbá a koncerteken ifj. Gidófalvy Attila erősíti a zenei alapokat. 2018-ban Gyurik Lajos egyeztetési problémák miatt kilép, helyét Világi Zoltán (Power. Keepers of Jericho) veszi át.

2500 Ft

Elővétel

3000 Ft

Helyszínen

JEGYVÁSÁRLÁS

Telefon: 06 34 483 688 | E-mail: roxxymusicafe@gmail.com